Anette Nordentoft

Anmeldelse af Elisabeth Hertzum, lektor, cand. mag.; udstillingsansvarlig på ‘Banegården’, Kunst & Kultur, Aabenraa

Anette Nordentofts værker præges af stor teknisk kunnen og kreativitet. Bearbejdelsen af leret spænder fra det gennemsigtigt svævende, over det stramt geometriske, til det jordnære tunge.

Lerets blå farve og ornamentik er samtidigt en understregning og markering af motivet. Det sammenspil i materiale, farver, dekoration og overfalde går igen i alle hendes skulpturer. En variation i opdagelsen af vores egne omgivelser.

Flere af Annette Nordentofts store skåle og fade arbejder på en helt anden vis. Her bliver lerets tyngde understreget af den enkle form. Den matte begitning, den forenklede dekoration og den rå ler får dem til yderligere at se “naturskabte” ud. Atter en utraditionel brug af farver og materialer. Tradition og nybrud.

Det spændende ved Anette Nordentofts værker er hendes på én gang traditionelle og utraditionelle måde at bruge leret på. Det kombineres med andre materialer, som giver både modspil og medspil til det. Leret som naturmateriale, som det oprindelige, i store klare former kontra krukkernes forfinede form og dekoration. Det tilsyneladende kendte i krukkernes form kombineret med en ekspressiv udsmykning i lys og skygge.

Keramikken som en urgammel teknik bliver til kunst i vor tid.

Comments are closed.